Zdjęcie restauracji

1995.

„Nowa Reforma” kontynuuję tradycję restauracji, prowadzonej w obrębie kwartału ul. św. Anny od roku 1995. Nazwa nawiązuje do XIX i XX-wiecznej gazety, która była redagowana i wydawana w tej samej kamienicy. Oprócz samej nazwy inspiracje z przeszłości odzwierciedla się także w naszej kuchni. 

Nasze menu  opierają się na “zreformowanej” kuchni staropolskiej. Znajdziecie w nim wyjątkowe specjały, takie jak gęsina czy dziczyzna, regionalne sery i nietuzinkowe warzywa. Menu komponujemy z myślą o wszystkich - przeważają dania mięsne, ale zawsze mamy też pozycje wegetariańskie i wegańskie. Karta zmienia się wraz z cyklem pór roku.

Oprócz jedzenia nasza karta skrywa też inne skarby - selekcję win z moraw, słowenii czy mołdawii, niebanalny wybór piwa, a także lokalne nalewki. Zwieńczeniem naszej karty są desery: klasyczne, wykwintne i zawsze świeże. Zrobione od podstaw w naszej cukiernii. 


Jesteśmy niepowtarzalni, bo sami dbamy o wszystko - od wystroju, po kuchnię!

Nazwa Nowa Reforma to nie tylko pamiątka, zabytek, ale także marzenie zawsze aktualne. Czyż nie oczekujemy nowej reformy, która uzdrowi wszystko, począwszy od służby zdrowia, aż po klimat? Zapraszamy! Sprawdźcie, jak smakuje nasza Nowa Reforma - tym razem gastronomiczna! 

Napoleon
naszej kuchni

Odpowiedzialnym za komponowanie kolorowego i pełnego smaku menu, jest Adrian Ferdek — który powrócił do nas po pięciu latach szkoleniowych wędrówek i objął stanowisko szefa kuchni w „Nowej Reformie”. Młody, pełen ambicji i smaku. Śledzi nowości na gastronomicznej scenie Polski i zagranicy, nie boi się przy tym zaglądać do starych zakurzonych książek kucharskich — czerpać z nich inspiracje i zaskakiwać nas swoimi kreacjami.

Szef kuchni
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe