Restauracja


Restauracja mieści się w XIV-wiecznych piwnicach przez setki lat służących do składowania wina. Znajduje się w nich unikalny zabytek –kominek,  pozostałość po kuchni gotyckiej restauracji. Dziś również można zamówić pieczone w nim mięsiwo,co prawda nie na węglach ale na płytach szklanych.Trzy sale, dużo zakamarków, 16 stołów w każdym rozmiarze. Restauracja może pomieścić do 80-ciu osób. Idealne miejsce na kameralne spotkania we dwoje, kolacje biznesowe i uroczystości rodzinne.  Organizujemy przyjęcia okolicznościowe, minikonferencje i panele dyskusyjne.


Wnętrze zostało urządzone przez właścicielkę Kaję Wierzbowską-Wrońską, artystkę malarkę. Możemy podziwiać również galerię jej obrazów i butik z projektowanymi przez nią unikalnymi lampami.

Specjalizujemy się w polskiej kuchni, szukamy inspiracji w starych przepisach i domowych tradycjach. Zwalczamy nadmiar tłuszczu, lubimy jarzyny, sałaty, owoce. Wykorzystujemy sezonowe produkty – wiosną-   szparagi i nowalijki , jesienią-  grzyby. Sami pieczemy chleb i ciasta.

Kuchnia odświętna – gęsi, dziczyzna, jagnięta, kaczki.

Codzienna – ozorek, cielęcina, schab.

W godzinach 12-16.00 – tanie i szybkie zestawy obiadowe.

Karta win odwołuje się do tradycji win przechowywanych w tej piwnicy. Specjalizujemy się w trunkach węgierskich, morawskich, mołdawskich,słoweńskich.

Właściciel i szef kuchni Artur Wroński historyk z wykształcenia, przez 21 lat prowadzenia lokalu wykształcił personel,

w tym aktualnego mistrza kuchni Grzegorza Kota.