Przyjęcia bufetowe
Kolacja w formie bufetu szwedzkiego z przygotowanymi miejscami do siedzenia.
Elegancka forma przyjęcia z potrawami ciepłymi podawanymi w specjalnych podgrzewaczach.
Obsługa kelnerska.
Zapewniamy stoły, krzesła, obrusy, zastawę porcelitową, dekorację kwiatową, tzw. identyfikację firmową (odpowiednia kolorystyka potraw, nakrycia, logo, ozdobne menu).
Organizujemy przyjęcia w miejscach wskazanych przez organizatorów lub proponowanych przez nas (zamki, klasztory, muzea, instytucje państwowe, nietypowe miejsca w plenerze).
Powitanie
1.Powitanie przychodzących gości (w zależności od pogody): – gorącą nalewką – wódką ziołową (piołunówka, dzięgielówka, orzechówka, żurawinówka, dębówka, imbirówka) – szprycerem |
25 ml /os
150 ml /os |
Bufet ciepły
Żurek staropolski z jajkiem i wędzonką Barszcz czerwony |
200 ml /os |
Zrazy cielęce lub wołowe z grzybami Kasza jaglana z boczkiem i cebulą |
1 szt /os 5 dkg /os |
Jeleń w jałowcu Ziemniak pieczony z ziołami |
1 plaster /os 1 szt /os |
Gęś z owocami suszonymi w sosie miodowym Kluska śląska |
5 dkg /os 1 szt /os |
Bufet zimny
Stoisko firmowe z kucharzem krojącym wędliny robione przez nas wg starych, domowych receptur -szynka wieprzowa (cały udziec) -półgęsek, ćwierćkurka, boczek, pasztet, salceson, kaszanka + chrzan, żurawina, grzyby marynowane |
7 dkg /os |
Stoisko firmowe z kucharzem krojącym sery naszej produkcji: -bundz wędzony -bundz solony |
7 dkg /os |
Sum, sandacz faszerowany z sosem kaparowym | 6 dkg /os |
Sałaty : -jarzynowa tradycyjna -ziemniaczana z kiszonym ogórkiem -jesienna -por z kukurydzą |
10 dkg /os |
Pieczywo regionalne i domowe z pastami serowymi, smalcem, ogórkami kiszonymi | |
Misy owoców sezonowych | 10 dkg/os |
Ciasto z owocami | 1 porcja /os |
Napoje
Rozliczone według spożytej ilości
Kompoty domowe – jabłkowo-gruszkowy – wiśniowo-agrestowy |
|
Woda mineralna z cytryną i miętą + lód | |
Kawa lub herbata z dodatkami (mleko, cukier, cytryna) | |
Wino stołowe białe lub czerwone | |
Piwo Żywiec z beczki |
Koszt usługi cateringowej obejmujący:
– obsługę, transport, obrusy, serwetki, zastawę, przygotowanie bufetów, stoły i siedziska, dekorację kwiatową wyliczony na podstawie ilości osób, lokalizacji przyjęcia i czasu jego trwania, elementów dekoracji i aranżacji