slide
slide
slide
slide
slide

Przyjęcia Rodzinne

Bazujemy na świeżych, sezonowych produktach.
Proponowane menu może być zmieniane zgodnie z życzeniem i upodobaniami klienta. Praktykowanym rozwiązaniem jest wcześniejszy przyjazd kucharza i kelnerów, którzy nakryją stół i podadzą ustalone menu. Możemy także przygotować półmiski z potrawami zimnymi i ciepłymi na późniejszą część przyjęcia. Zapewniamy eleganckie obrusy, serwetki, zastawę, własne stoły i krzesła z pokrowcami. Koszty usługi cateringowej zależne są od miejsca dostawy, wielkości zamówienia, czasu trwania przyjęcia.

Menu – obiad

Powitanie

Napoje ze świeżych ziół
– melisy, mięty, pokrzywy

200 ml /os
Przystawka

Szparagi z szynką i serem, z masłem i bułką
+ pieczywo domowe

15 dkg /os
Sery wędzone, solone z oliwkami, ziołami i suszonymi pomidorami
+ pieczywo domowe
15 dkg /os
Sałata z melonem w szynce parmeńskiej
+ pieczywo domowe
15 dkg /os
Półmisek wędlin domowych
(półgęsek, ćwierćkurka, szynka domowa, „kawior” żydowski)
+ chrzan, borowik marynowany + bagietka a’la Chimera
15 dkg /os
Zupa

Szczawiowa z jajkiem przepiórczym
Pomidorowa z lanym ciastem i bazylią
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem warzywny
lub inna przez Państwa proponowana

250 ml /os
Danie główne

Jagnię na różne sposoby:
w pomidorach, marynowane na kwaśno, z czosnkiem

18 dkg /os
Dodatki ciepłe
kopytka, ziemniaki pieczone, buraki zasmażane
20 dkg /os
Dodatki zimne
sałata vinaigrette
10 dkg /os
Wybór mięs:
cielęcina z owocami, indyk ze szpinakiem
18 dkg/os
Dodatki ciepłe:
kopytka, ziemniak faszerowany, czerwona kapusta z rodzynkami
20 dkg/os
Dodatki zimne:
surówka nowalijkowa
10 dkg /os
Deser

sorbet owocowy z bitą śmietaną

15 dkg /os

Menu – bufet szwedzki

druga część przyjęcia

Tort z bitą śmietaną i owocami
Orzechowo-czekoladowy z „pijanymi” owocami

1 por /os
Wędliny domowe: szynka domowa, półgęsek, ćwierćkurka, boczek, kiełbasa, pasztet
+ chrzan, grzyby marynowane, sos tatarski
7 dkg /os
Mięsa pieczone: indyk, schab, wołowina
+ żurawina, sos tatarski
7 dkg /os
Sery solone i wędzone z warzywami grillowanymi 10 dkg
Ryba faszerowana z sosem kaparowym 10 dkg /os
Galaretki (drobiowe, wieprzowe) 10 dkg /os
Śledzie na różne sposoby 10 dkg /os
Sałatki:

np. avocado, grecka, seler naciowy, łososiowa, z indykiem, jarzynowa, porowa z kukurydzą,
ziemniaczana

10 dkg /os
Pieczywo domowe
Owoce
arbuz, melon, ananas, grejpfrut, kiwi, mango, winogrona, mandarynki
15 dkg /os
Pucharki owoców sezonowych 15 dkg /os
Mini ciasteczka 2 szt /os
Tarty z owocami sezonowymi 1 szt /os
Napoje

Kawa + mleko, cukier

Herbata + cukier, cytryna
„Szprycer” – białe wino z wodą sodową
Soki wyciskane owocowe i warzywne
Wino stołowe lub wybrane

PO PODANIU OBIADU I PRZYGOTOWANIU BUFETÓW SZWEDZKICH NASZA OBSŁUGA OPUSZCZA PAŃSTWA. NA ŻYCZENIE GOSPODARZY I ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ MOGĄ POZOSTAĆ KELNERZYDO POMOCY PRZY DRUGIEJ CZĘŚCI PRZYJĘCIA.