Przyjęcia Rodzinne
Bazujemy na świeżych, sezonowych produktach.
Proponowane menu może być zmieniane zgodnie z życzeniem i upodobaniami klienta. Praktykowanym rozwiązaniem jest wcześniejszy przyjazd kucharza i kelnerów, którzy nakryją stół i podadzą ustalone menu. Możemy także przygotować półmiski z potrawami zimnymi i ciepłymi na późniejszą część przyjęcia. Zapewniamy eleganckie obrusy, serwetki, zastawę, własne stoły i krzesła z pokrowcami. Koszty usługi cateringowej zależne są od miejsca dostawy, wielkości zamówienia, czasu trwania przyjęcia.
Menu – obiad
Powitanie
Napoje ze świeżych ziół |
200 ml /os |
Przystawka
Szparagi z szynką i serem, z masłem i bułką |
15 dkg /os |
Sery wędzone, solone z oliwkami, ziołami i suszonymi pomidorami + pieczywo domowe |
15 dkg /os |
Sałata z melonem w szynce parmeńskiej + pieczywo domowe |
15 dkg /os |
Półmisek wędlin domowych (półgęsek, ćwierćkurka, szynka domowa, „kawior” żydowski) + chrzan, borowik marynowany + bagietka a’la Chimera |
15 dkg /os |
Zupa
Szczawiowa z jajkiem przepiórczym |
250 ml /os |
Danie główne
Jagnię na różne sposoby: |
18 dkg /os |
Dodatki ciepłe kopytka, ziemniaki pieczone, buraki zasmażane |
20 dkg /os |
Dodatki zimne sałata vinaigrette |
10 dkg /os |
Wybór mięs: cielęcina z owocami, indyk ze szpinakiem |
18 dkg/os |
Dodatki ciepłe: kopytka, ziemniak faszerowany, czerwona kapusta z rodzynkami |
20 dkg/os |
Dodatki zimne: surówka nowalijkowa |
10 dkg /os |
Deser
sorbet owocowy z bitą śmietaną |
15 dkg /os |
Menu – bufet szwedzki druga część przyjęcia Tort z bitą śmietaną i owocami |
1 por /os |
Wędliny domowe: szynka domowa, półgęsek, ćwierćkurka, boczek, kiełbasa, pasztet + chrzan, grzyby marynowane, sos tatarski |
7 dkg /os |
Mięsa pieczone: indyk, schab, wołowina + żurawina, sos tatarski |
7 dkg /os |
Sery solone i wędzone z warzywami grillowanymi | 10 dkg |
Ryba faszerowana z sosem kaparowym | 10 dkg /os |
Galaretki (drobiowe, wieprzowe) | 10 dkg /os |
Śledzie na różne sposoby | 10 dkg /os |
Sałatki:
np. avocado, grecka, seler naciowy, łososiowa, z indykiem, jarzynowa, porowa z kukurydzą, |
10 dkg /os |
Pieczywo domowe | |
Owoce arbuz, melon, ananas, grejpfrut, kiwi, mango, winogrona, mandarynki |
15 dkg /os |
Pucharki owoców sezonowych | 15 dkg /os |
Mini ciasteczka | 2 szt /os |
Tarty z owocami sezonowymi | 1 szt /os |
Napoje
Kawa + mleko, cukier |
|
Herbata + cukier, cytryna | |
„Szprycer” – białe wino z wodą sodową | |
Soki wyciskane owocowe i warzywne | |
Wino stołowe lub wybrane | |
PO PODANIU OBIADU I PRZYGOTOWANIU BUFETÓW SZWEDZKICH NASZA OBSŁUGA OPUSZCZA PAŃSTWA. NA ŻYCZENIE GOSPODARZY I ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ MOGĄ POZOSTAĆ KELNERZYDO POMOCY PRZY DRUGIEJ CZĘŚCI PRZYJĘCIA. |